Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Kaç Kişilik: 2-3

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Mantı genelde evlerde el ile yapılırdı. El ile yapamayan ya da uğraşmak istemeyenler için hazır mantı nasıl yapılır sorusu aslında çok kolay ve pratiktir.

Malzemeler

  • Yarım kilo fırınlanmış mantı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (veganlar zeytinyağı da ekleyebilir)
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazır Mantı Yapılışı

  1. İlk önce mantının içerisine un eklenip karıştırılır.
  2. Sos için küçük bir tencereye yağ eklenip, eritilir.
  3. 1 diş sarımsağın kabuğu soyulup 4 bölünür ve tencereye eklenir.Daha sonra domates salçası eklenip karıştırılır ve ardından biber salçası da ilave edilip karıştırılır.
  4. Başka bir tencereye kaynar suyun içerisine, unla karıştırılan mantılar eklenir.Mantı içerisine tuz ilave edilip karıştırılır.Mantı tenceresinin aralıklı kapağı kapatılır ve ara ara karıştırılır.
  5. alçalar kavrulduğunda, içerisine yarım bardak su eklenip karıştırılır.Mantılar piştiğinde süzgeç içerisinden geçirilip güzelce yıkanır ve suyu süzülür.
  6. Servis yaparken mantı üzerine hazırladığınız sosu üzerine eklenir.

Not

Hazır mantımız servise hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER