havuclu-kabak-sıyırma-tarifi
havuclu-kabak-sıyırma-tarifi

Havuçlu Kabak Sıyırtma Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

En çok sevdiğim sebzelerden olan kabağın her türlüsünü yapıyorum. Dışarda yediğim tariflerin üzerine nacizane kendimden birşeyler katıp uyguluyorum. Kabak sıyırtma tarifine havuç kattım hem görsel açıdan hem de lezzet açısından ikiye katlandı…

Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet orta soğan
  • yarım demet dereotu
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı pirinç
  • zeytinyağı

Kabak Sıyırtma Yapılışı

  1. Öncelikle soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını ve soğanı atıp hafifçe kavuruyoruz. Dereotlarını güzelce yıkayıp suyunu aldıktan sonra incecik doğrayıp soğanla birlikte karıştırıyoruz. Ve üzerine 1 tatlı kaşığı toz şekerimizi koyup karıştırıyoruz.
  2. Kabakları ve havuçu güzelce yıkıyoruz. Soyacakla kabukları soyup atıyoruz ama soyacakla soymaya devam ediyoruz. Kabağın çekirdek kısmına kadar havucun da soyabileceğimiz yere kadar soyuyoruz. (çekirdekleri sulandırdığı için kullanmıyoruz.)
  3. Tenceremize havuç ve kabakları da ilave ediyoruz. Üzerine yarım limon suyu ve tuzu koyup karıştırmıyoruz. Üzerine pirinçleri ilave ediyoruz. Çok az kaynamış su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Not

Havuçlu kabak sıyırtma tarifi hazırdır. Soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER