Havuç Turşusu Tarifi
Havuç Turşusu Tarifi

Havuç Turşusu Tarifi

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Evde annelerimizin hazırladığı mis gibi turşu tarifimi vereceğim. Kısırın yanında nefis giden havuç turşusu tarifimi hemen sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 2 kilo havuç
  • 2 tane yeşil domates
  • 3 tane sivri biber
  • 1 avuç kıyılmış lahana
  • 5 diş sarımsak
  • 15 tane kereviz yaprağı
  • Yeteri kadar sirke
  • Yeteri kadar tuz

Havuç Turşusu Tarifinin Yapılışı

  1. Havuçlarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Aralarına lahanamızı, domateslerimizi,kereviz yapraklarımızı, sivri biberlerimizi ve soyulmuş sarımsaklarımızı koyalım.
  2. Kavanozumuzun yarısına 1 litre suyun içine 3 kaşık tuz koyarak  dolduruyoruz diğer yarısını ise sirke ile dolduralım ve ağzını kapatıp 1 ay sonra yemeye hazır hale getirelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER