Havuç Reçeli Tarifi
Havuç Reçeli Tarifi

Havuç Reçeli Tarifi

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 2 Saat

Hem lezzetli hem de sağlıklı olan havuç reçeli tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına gireceğine eminim.

Malzemeler

  • 750 gram kadar havuç
  • 3 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 1 tane portakalın suyu
  • 1 tane portakalın kabuğunun rendesi
  • 4 tane karanfil
  • 1 tane kabuk tarçın
  • Yarım limonun suyu

Havuç Reçeli Tarifinin Yapılışı

  1. Havuçlarımızı güzelce yıkayıp soyalım. Rendemizin kalın tarafı ile rendeleyip tenceremize koyalım. Limon suyumuz hariç bütün malzemelerimizi tenceremize ilave edelim.
  2. Havuçlarımız yumuşayana kadar pişirelim arada tahta kaşık ile karıştıralım ve son olarak limon suyumuzu da ilave edip 5 dakika kadar pişirelim. Kaplarımıza koyarken kabuk tarçınımız ile karanfillerimizi içinden alalım.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER