Haşhaşlı Tava Ekmeği Tarifi
Haşhaşlı Tava Ekmeği Tarifi

Haşhaşlı Tava Ekmeği Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Dışardan aldığımız ekmeklerimizin ne kadar sağlıklı olduğunu bilemeyiz. Onun için haşhaşlı tava ekmeğimizi kendimiz evimizde yapalım.

Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı ile yaş maya
  • 1 kaşık sirke
  • 2 bardak su
  • Yarım litre süt
  • 2 kaşık çörek otu
  • 2 kaşık haşhaş
  • 1 çay kaşığı ile şeker
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz

Haşhaşlı Tava Ekmeği Tarifinin Yapılışı

  1. Sütümüzün içine mayamızı koyup eritiyoruz. Bir kabın içinde suyumuzu, şekerimizi, tuzumuzu, sirkemizi, haşhaşımızı ve ve unumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  2. Hamurumuzu 25 dakika kadar dinlendiriyoruz. Fırın kabımıza koyup bi 20 dakika kadar bekliyoruz ve üzerine çiçek yağ sürüp çörek otu serpiyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER