Haşhaşlı Börek Tarifi
Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Bu börek tarifi bildiğiniz böreklerden biraz farklı.Haşhalı börek tarifini bulgurla harmanlıyoruz sonra bala pekmeze banarak yiyebileceğiniz enfes bir börek tarifi ortaya çıkıyor 🙂

Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 250 gr. haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı ıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Haşhaşlı Börek Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru 2 çay bardağı sıcak su ile kabartıyoruz.Ardından haşhaşla karıştırıyoruz.
  2. Bir adet yufka serip haşhaşlı karışımın dörtte birini yufkanın her tarafına paylaştırıyoruz.Kol böreği yapar gibi uzunlamasına sarıyoruz.Sonra kendi etrafında dolayarak yağladığımız tepsiye diziyoruz.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak bitiriyoruz.
  3. Sıvı yağ ve yumurtayı çırpıp böreğimizin üzerine sürüyoruz.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kzıarana kadar pişiriyoruz.

Not

Haşhaşlı börek tarifini önce yadırgayabilirsiniz ama denediğinize pişamn olmayacaksınız.

CEVAP VER