Hardal Soslu Antrikot Tarifi
Hardal Soslu Antrikot Tarifi

TarifAdı

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Dışarıda yemeğe çıktığınızda yediğiniz o lezzetli etlerin sırrı bu tarifte.Evinizde lokum gibi lezzetli antrikot tarifine buyrun o zaman.

Malzemeler

  • 4 adet antrikot (dövülmemiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • tuz
  • 1 kaşık tereyağı (arzuya göre)

Hardal Soslu Antrikot Yapılışı

  1. Antrikotu pişirmek için yapışmaz bir tava kullanmalısınız.Mümkünse döküm tava da lezzetini arttıracaktır.Öncelikle tavamızı güzelce ısıtıyoruz.
  2. Etimizin suyunu kaybetmemesi için kızgın tavamıza koyuyoruz.Bir tarafını mühürleyip diğer tarafını çeviriyor ve pişiriyoruz.
  3. Bir taraftan da kekik, hardal, zeytinyağı, tuz, limon suyu ve sarımsak bir kapta karıştırılır.Pişen etlerimizin üzerine dökülür.
  4. Dilerseniz sıcak sıcak servis edeceğimiz etin üzerine 1 kaşık tereyağı koyabilirsiniz.Etin sıcaklığıyla eriyecek ve mükemmel bir aroma verecektir.

Not

Aynı zamanda hazırlamış olduğumuz et sosunu antrikotu marine etmek için de kullanabilirisiniz.Yaklaşık 3-4 saat marine edip dinlendirdiğiniz antrikot tarifini hazırlayarak da servis edebilirsiniz.Yanında soğan halkası ile servis etmek isterseniz de tarife buradan ulaşabilirsiniz.Afiyet olsun.

CEVAP VER