hanim-göbegi-tatlisi-tarifi
Hanım Göbeği

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Kolay şerbetli tatlılarımıza bir yenisini daha ekliyoruz.Misafirlerinize,ailenize,arkadaşlarınıza her zaman sunabileceğiniz güzel bir tatlı olan hanım göbeği tatlısının yapılışını öğrenelim.

Şerbeti için

  • 1.5 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 1 dilim limon

Kızartmak için

  • 2 bardak çiçek yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 kaşık şeker
  • 1.5 bardak su
  • 2 bardak un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz (1 fiske kadar)
  • Bir miktar fındık

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak 1.5 bardak şekerimizi ve 2 bardak suyumuzu bir tencere de kaynatalım.Kaynadıktan sonra içine bir dilim limonumuzu atalım ve sonra ocaktan alalım, soğumaya bırakalım şerbetimizi.
  2. Hamuzurumuzu hazırlamak için de 100 gram tereyağımızı,1.5 bardak suyumuzu ve 1 kaşık şekerimizi ilave edelim. Yağımız eriyene kadar bekleyelim ve içine 2 bardak unumuzu,yarım paket kabartma tozumuzu ve yeteri kadar tuzumuzu da ekleyip 5-6 dakika kadar karıştıralım. Hamurumuzu ocaktan alalım ve biraz soğuduktan sonra içine 2 tane yumurtamızı da kıralım. Mikserle biraz çırptıktan sonra hamurumuzu biraz yoğuralım. Küçük küçük parçalar aıp yuvarlak şekil verelim ve ortasına parmağımızı batıralım.
  3. Bir tencereye yağımızı koyalım ve hemen hamurumuzu içine atalım soğuk yağda kızartalım hamurumuzu. Her iki tarafını da kızartalım hamurumuzun ve yağ kızmaya başlayınca soğuk yağımızı koyalım tenceremize ve kızartmaya devam edelim.Daha sonra servis tabağımıza dizelim ve hazırladığımız şerbetimizi dökelim üstünden ve ortalarına fındık koyalım.

Not

Hanım göbeği tatlımız servise hazır afiyet olsun.

CEVAP VER