Hanım Göbeği Tarifi
Hanım Göbeği Tarifi

Hanım Göbeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Saray lezzetlerinden biri olan hanım göbeği tarifini vereceğim.İsmini kimden aldığı bilinmez ama lokma gibi çok lezzetli bir tatlı çeşidi olan hanım göbeği tarifi ile saray lezzetlerini sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Malzemeler

  • 65 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu

Hanım Göbeği Yapılışı

  1. Hanım göbeği tatlımızın yapımına başlarken öncelike şerbeti hazırlamakla başlıyoruz.Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  2. Başka bir tencerede margarin ve suyu kaynatalım.Ardından içerisine tek seferde unu ilave edelim.Bir tahta kaşık yardımıyla unu ezdirerek pişirelim.Üzeirne yumurtayı da ekleyelim ve bütün bir hamur olana kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Hamur ılındıktan sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım ve lokma gibi ortası yuvarlak şekil verelim.Bir kenara dizdiğimiz hamurlarımızı bir tavaya sıvı yağ ekleyip sıvı yağı ısıtmadan dizelim.
  4. Önlü arkalı kızarana kadar pişirdikten sonra yağını süzüp şerbetin içine atalım.

Not

Hanım göbeği tatlısı şerbetini çektikten sonra servise hazırdır, şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER