Hamsi Tava Tarifi
Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Karadeniz usulü bir tarif yapalım bugün. Hamsi tava tarifi hem kolay hem de lezzetli bir tarif. Çok faydalı olan balığımızı hemen akşam sofralarımızda yer edelim.

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yeteri kadar zeytinyağı

Hamsi Tava Tarifinin Yapılışı

  1. Hamsilerimizi güzelce temizleyip yıkıyoruz ve sularını süzdürüyoruz. Bir kabın içine unumuzu ve tuzumuzu koyup iyice karıştırıyoruz. Tavamıza zeytin yağı koyup hamsilerimizi mısır unlu karışıma bulayıp tavamıza hamsilerin karın kısmı aşağı gelicek şekilde diziyoruz.Sıkı sıkı şekilde yan yana diziyoruz.
  2. Hamsilerimizi arkalı önlü kızartıyoruz ve bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını kızartıyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER