Güllaç Tarifi
Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Ramazan ayında olmazsa olmaz denilen bir çok lezzet vardır. Ama gelin görün ki bir numarada açık ara farkla Güllaç geliyor. Sevenin olduğu kadar sevmeyenin de olduğu Güllaç tarifini gelin bir de bu şekilde deneyin…

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yaprak güllaç
  • 1 bardak toz şeker
  • 250 gram çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
  • Çam fıstığı (süslemek için)

Güllaç Yapılışı

  1. İlk olarak bir tencereye sütü ve şekeri koyup kısık ateşte karıştırarak eritiyoruz. Eridikten sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. 1 çay bardağı kadarını ayırıyoruz.
  2. Tatlımızı yapacağımız derinde bir tepsiye güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Ve bir kepçe sütümüzden alıp her yanını iyice ıslatıyoruz.
  3. Diğer yapraklarımız için de aynı işlemi uyguluyoruz. Ve 3. yaprağıda ıslatıp cevizlerimizi güzelce yayıyoruz.
  4. Kalan 3 güllaç yaprağımızı da aynı şekilde ıslatıp üst üste koyuyoruz.
  5. Ayırdığımız 1 çay bardağı sütümüzün içine 1 yemek kaşığı gül suyunu koyuyoruz. Ve en üste gezdiriyoruz.
  6. Hazırladığımız güllaçı en az 3 saat dinlendirip üzerini çam fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Not

Güllaç tarifimiz hazırdırç Afiyet olsun…

CEVAP VER