Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi
Gül Tatlısı Yapılışı

Gül Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 1 tepsi

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Önce görünüşü sonra da lezzeti dillerinizden düşmeyecek olan gül tatlısı tarifini denemek için hala bekliyor musunuz 😀

Malzemeler

  • Yarım paket margarin(tereyağı)(oda sıcaklığında erimiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı irmik
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için ;

  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • 4-5 damla limon suyu

Gül Tatlısı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti yapıyoruz kenarda soğumaya bırakıyoruz. Bunun için tencerenin içine şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon damlatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  2. Hamurunu hazırlamak için genişçe bir yoğurma kabına katı yağı, sıvı yağı, yoğurdu ve irmiği koyup çırpıcı ile çırpıyoruz.
  3. Üzerine kabartma tozu koyup karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamı gelene kadar un koymaya devam ediyoruz.
  4. İstediğimiz kıvamda hamur elde ettiğimizde de temiz tezgahın üzerine koyuyoruz ve merdane ile açıyoruz. Çok ince olmamasına dikkat ediyoruz.
  5. Açtığımız hamurun her yerini birbirine değmeyecek şekilde çay bardağının ağız kısmıyla kesiyoruz ve dikkatlice çıkartıyoruz.
  6. 3 tanesi üstüste gelecek şekilde rulo yapıp bıçak ile ortadan ikiye bölüp 2 adet gül elde etmiş oluyoruz. Tüm hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
  7. Fırın tepsisine dizip 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkarttığımız tepsinin üstüne soğuttuğumuz şerbeti güzelce döküyoruz. 1 Gün dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Gül Tatlısı – Tarif Önerisi

Gül Tatlısı hazırdır. İsteğe bağlı olarak güllerin ortalarına fındık batırıp frıına verebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER