Gül Şurubu Tarifi
Gül Şurubu Tarifi

Gül Şurubu Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 6 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

İçtiğimiz lezzetlerden farklı bir lezzet bu. Hem değişik hem de lezzetli olan gül şurubu tarifimi sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • Yarım kilo gül yaprağı
  • 1 kilo şeker
  • 1 tane limon
  • 1 çay kaşığı ile limon tuzu
  • Yarım litre su

Gül Şurubu Tarifinin Yapılışı

  1. Güllerimizin beyaz kısımlarını keselim ve yıkayıp limon tuzumuz, suyumuz ve 1 tane limonun suyunun hepsini bir kaba koyup ağzını kapatıp buzdolabına koyalım.
  2. 1 hafta dolapta bekleyen gül suyumuza şekerimizin yarısını ilave edelim. Kalan şekerimizi de %25 litrelik suyun içine ilave edelim. Bu iki karışımı başka bir kapta birleştirelim ve dolaba kaldıralım. Gül şurubumuzu servis ederken 2 parmak şurup ilave edip servis edelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER