Gül Böreği Tarifi
Gül Böreği Tarifi

Gül Böreği Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Hem kolay hem de lezzetli olan gül böreği tarifimizin yapılışını veriyorum. Hemen gül böreğimizin nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 6 tane yufka
  • 2 bardak yoğurt
  • 1.5 bardak çiçek yağ
  • 400 gram kadar lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yeteri kadar susam
  • Yeteri kadar çörek otu

Gül Böreği Tarifinin Yapılışı

  1. Yoğurdumuzu ve çiçek yağımızı karıştıralım. 1 tane yufkamızın tamamını buna bulayalım. Bu yufkayı dörde bölelim. Bir kabın içine lor peynirimizi ve kıyılmış maydanozumuzu koyup karıştıralım.
  2. Yufkamızın uzun tarafına bu harçtan koyup dolayalım. Bütün yufkalarımızı böyle hazırlayıp tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarımızı sürüp, susamımızdan ve çörek otumuzdan koyalım. Fırına verelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER