Gerdan Çorbası Tarifi
Gerdan Çorbası Tarifi

Gerdan Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Akşam yorgun argın eve gelip sıcacık bir çorba keyfinizi yerine getirir. Bugün gerdan çorbası tarifini veriyorum sizlere.

Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 kilo bütün kuzu gerdan
  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık yoğurt
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 tatlı kaşığı ile pul biber
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 bardak su

Gerdan Çorbası Tarifinin Yapılışı

  1. Kuzu gerdanımızı bütün olarak bir tencereye alıyoruz ve 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip, haşlıyoruz. 1 saat pişirme süresinin sonunda et suyumuzu bir tencereye boşaltıyoruz ve üzerine yarım litre su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.  Haşladığımız kuzu gerdanımızı kemiklerinden ayırıyoruz ve etlerimizi kaynamakta olan et suyumuzun içine ilave ediyoruz.    
  2. Bir kabın içine yoğurdumuzu, unumuzu, limon suyumuzu,  yumurtalarımızı ve suyumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz.  Süzgeç yardımı ile et suyumuzun içine bu karışımı da yavaş yavaş ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
  3. Bu arada bir tavanın içine 2 kaşık tereyağımızı ilave edip eritiyoruz ve pul biberimizi de içine serpiyoruz. Bu karışımımızı da çorbamızın içine ilave edip tuzumuzu da serpip servis ediyoruz.

Not

, afiyet olsun.

CEVAP VER