Fırında Tavuklu Patates Yemeği Tarifi
Fırında Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Mutfağa giripte bugün ne pişirsem diye düşünürken herkesin evinde eksik olmayan malzemelerden kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tavuklu patates yemeği tarifini vereceğim.

Malzemeler

  • 2 adet kalçalı tavuk but
  • 1 adet küçük boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 adet orta boy patates (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2 adet domates (küçük küçük doğranmış)
  • 2 adet biber (küçük küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • karabiber,tuz

Tavuklu Patates Yemeği Yapılışı

  1. Tavuk butlarını haşlamak için bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.Butlarımızı haşlanınca biraz soğuduktan sonra iki parçaya ayırıyoruz.
  2. Derince bir tavaya sıvı yağımızı kızdırıp yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine biberleri ekliyoruz.Ardından domatesleri ve salçayı ekliyoruz.Malzemeler güzelce pişip sos kıvamını alınca üzerine tavukları haşladığımız suyu ekliyoruz.Baharatlar ve tuzu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  3. Diğer taraftan patateslerimizi fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine tavukları koyuyoruz.Son olarak sosumuzu üzerine gezdiriyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında patatesler pişene kadar pişiriyoruz.

Not

Mis gibi tavuklu patates yemeği tarifimiz 10 dk. kadar dinlendirildikten sonra servise hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER