Fırında Sebze Kızartması Nasıl Yapılır
Fırında Sebze Kızartması

Fırında Sebze KızartmasıTarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Tek başına bir yemek olabildiği gibi ana yemeğin yanına da çok yakışan bir garnitür olan fırında sebze kızartması tarifini dilerseniz domates sosuyla da servis edebilirsiniz.Aynı zamanda fırında olmasından dolayı en sağlıklı kızartmalardan biridir.

Malzemeler

  • 8 adet baby patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • küçük boy brokoli
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • tuz

Fırında Sebze Kızartması Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri güzelce yıkıyoruz.Ancak patateslerin kabuklarını soymayacağağımız için daha da özenli davranabiliriz.
  2. Brokliyi küçük dallara ayırıp, diğer malzemeleri de büyük büyük doğruyoruz.Bir kapta topladığımız malzemelerin üzerine zeytinyağı, bal ve tuz gezdiriyor ve karıştırıyoruz.
  3. Fırın kabımızı alıp, alüminyum folyo seriyoruz ve malzemeleri döküp folyoya sarıyoruz.Son olarak fırınımzı 180 dereceye ayarlıyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Gerek duymanız halinde alüminyum folyonun üzerini açıp son 10 dk. üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Not

Sağlıklı ve hafif olan sebze kızartması tarifi gördüğünüz gibi çok da kolay.

CEVAP VER