Fırında Kimyonlu Karnabahar Tarifi
Fırında Kimyonlu Karnabahar Tarifi

Fırında Kimyonlu Karnıbahar Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Fırında kimyonlu karnıbahar, çok pratik ve lezzetli olduğu gibi aynı zamanda hafif bir yemek istiyorsanız tam da size göredir.

Malzemeler

  • 1 adet ortaboy karnıbahar
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1,5 çorba kaşığı kimyon
  • 4 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

Fırında Kimyonlu Karnıbahar Yapılışı

  1. Öncelikle karnabahar parçalayıp, yıkanır. Sonra her küçük çiçeği orta kalınlıkta kesip, güzelce limonlanır.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt konup, üzerine karnabaharlar yerleştirilir. Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber eklenir.
  3. 200 derecelik ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirilir. Karnabaharlar pişerken, sarımsaklar zeytinyağında dövülür. Karnabaharlar fırından çıkar çıkmaz üzerine kimyon ve sarımsaklı zeytinyağı dökülür ve servis edilir.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER