firinda kasarli patates tarifi
firinda kasarli patates tarifi

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Hazırlama süresi de pişirmesi süresi de pratik olan fırında kaşarlı patates tarifinin içine ben koymayı tercih ediyorum. Ama sizler başka sebzeler katabileceğiniz gibi sade patatesli de tercih edebilirsiniz…

Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 6 adet büyük boy mantar
  • 1,5 paket krema
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Kaşarlı Patates Yapılışı

  1. Fırın kabımızı zeytinyağı ile yağlıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğruyoruz. Ve fırın kabımıza alıyoruz. Mantarların saplarını kopartıp atabiliriz. Baş kısımlarını güzelce yıkayıp kurulayıp içindeki siyah damarları çay kaşığı yardımı ile çıkartıp atıyoruz. İnce ince doğruyoruz ve fırın kabına ilave ediyoruz.
  2. Üzerlerine kremayı, tuzu ve incecik doğranmış dereotlarını da koyup güzelce karıştırıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Not

Notumuz

CEVAP VER