Fırında Yağsız Karnıyarık Nasıl Yapılır
Fırında Yağsız Karnıyarık Tarifi

Fırında Karnıyarık Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Hafif ve lezzetli karnıyarık yapmayı kim istemez ki.Karnıyarık genellikle çok yağlı olduğu için benim gibi sevmeyenler varsa yağsız karnıyarık tarifi tam da size göre.

Malzemeler

  • 2 adet uzun tombul patlıcan
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber, tuz, kimyon
  • 1 su bardağı sıcak su
  • yarım su bardağı kaşar peyniri (üzeri için)

Fırında Yağsız Karnıyarık Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.Üzerinde bıçak yardımıyla delikler açarak önceden 200 derece ısıtılmış fırında yumuşayana kadar közlüyoruz.
  2. Bir taraftan da soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine kıymayı ekleyip kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Ardından rendelenmiş sarımsak ve küp küp doğranmış domatesler ve de salçayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Kavrulan harcımıza karabiber, kimyon ve tuz ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  4. Patlıcanlar piştikten sonra yassı bir şekilde ortadan ikiye ayırıyoruz.Ortasında harcın girebileceği kısmı bir kaşık yardımıyla açıp içini dolduruyoruz.Tüm patlıcanlara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizip suyumuzu tuz ekleyerek patlıcanların üstüne gelmeyecek şekilde ilave ediyoruz.Ve tekrar 180 derecelik ısıda pişirmeye devam ediyoruz.
  5. Suyunu çekip pişmesine yakın kaşar peynirini patlıcanların üzerine serpiyor bu şekilde 10 dakika daha pişiriyoruz.

Not

Fırında yağsız karnıyarık tarifini hazırladıktan sonra üzerine nane yaprakları veya maydanoz serperek de servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

CEVAP VER