Firik Pilavı Tarifi
Firik Pilavı

Firik Pilavı Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 7 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Aslında bir bulgur çeşidi olan ama apayrı bir lezzete sahip olan bir bulgur türünden yapılan bu firik pilavı tarifi ile sofralarınıza farklı bir lezzet katmaya ne dersiniz?Bugün ne pişirsem diyenler için iyi bir alternatif olan firik pilavı tarifine buyrun o zaman.

Malzemeler

  • 2 su bardağı firik bulguru
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su
  • karabiber, pulbiber, tuz

Firik Pilavı Yapılışı

  1. Eğer önceden haşlanıp buzluğu atmış olduğunuz nohutunuz var ise bu size epey bi zaman kazandıracaktır.Yoksa 1 gece önceden nohutu ıslatıp haşlamakla firik pilavının yapımına başlıyouz.
  2. Diğer taraftan tenceremize sıvı yağı döküp soğanımızı ilave ediyor ve kavuruyoruz.Pemleşinceye kadar kavurduğumuz soğanlarımızın üzerine salça, karabiber, pulbiber, tuz ve suyu ilave edip kaynatıyoruz.
  3. Son olarak bulgurumuzu ve nohutları tencereye ilave ediyoruz ve firik pilavı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Not

Hafif isli bir lezzete sahip olan firik pilavı tarifinin mutlaka denemeniz gereken tarifler arasında olduğunu söyleyebilirim.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER