fener-baligi-kavurmasi-tarifi
fener-baligi-kavurmasi-tarifi

Fener Balığı Kavurması

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 7 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Fener Balığı şişinin daha önce tarifini sizlerle paylaşmıştım. Şimdi ise Fener balığı kavurması tarifini paylaşıcam. Bi de bunu deneyin derim.

Malzemeler

  • 1 porsiyon fenerbalığı filetosu
  • 2 kaşık tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kaşık kekik
  • 2 tane sivri biber

Fener Balığı Kavurması Tarifinin Yapılışı

  1. Fener balığı filetosunu küp şeklinde doğruyoruz. Tuzlu suda güzelce yıkıyoruz ve süzdürüyoruz. Bir tavaya tereyağımızı koyup eritiyoruz. Eriyen yağımızın içine sarımsaklarımızı atıp kavuruyoruz. Tavamıza balıklarımızı da ilave edip iyice kavuruyoruz. Biberlerimizi de büyük halkalar şeklinde doğrayıp tavamıza ilave ediyoruz. Bir süre daha kavurduktan sonra üzerine kekiğimizi de ekiyoruz ve ocaktan alıyoruz.

Not

Servise hazır balığımız,afiyet olsun.

CEVAP VER