Fellah Köfte Tarifi
Fellah Köfte Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Kaç Kişilik: 24-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Etli ya da etsiz çok fazla farklı köfte yemeği bulunmaktadır. Şimdi ise etsiz olan fellah köfte tarifi yapacağız. Bu yemek hafif olmakla birlikte ağzınıza layık olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz

Sos için malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber

Fellah Köftesi Yapılışı

  1. Bulgur, 2 bardak sıcak su ile ıslatılır ve 5 dk kadar demletilir. Bulgurlar büyüdükten sonra diğer diğer malzemelerle birlikte köfte kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Çok katı olursa su ilavesi yapılabilir. Daha sonra fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılıp parmaklar ile ortasına bastırılıp düğme şekli verilir. Sonra köfteleri un serpilmiş kaba koyulur ve hepsi köfte olduktan sonra kaynayan suda haşlanıp süzülür.
  2. Sos için zeytinyağı kızartılır ve salçalar eklenip kavrulur. Daha sonra ince kıyılmış maydanozu ve köftelerle birlikte sosu karıştırınız.

Not

Notumuz

CEVAP VER