fava-tarifi
fava-tarifi

Fava Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Hepimiz pratik tarifleri herzaman daha çok sevmişizdir. Özellikle de pratik ve herkesçe çok beğenilen tarifleri 😉 Bakla fava tarifi işte okadar sevilen bir mezedir…

Malzemeler

  • yarım kilo kuru bakla
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Limon suyu

Yapılışı

  1. 1 gece önceden kuru baklayı ıslatıyoruz. Yumuşayan baklaların kabuklarını temizliyoruz ve bir güzel yıkayıp süzüyoruz.
  2. tencereye baklaları ve irice doğranan soğanları ilave edelim. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kapağı kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Eğer suyu hemen öekerse ve yumuşamamzışsa biraz daha sıcak su ilave edelim. Yaklaşık yarım saat kapağı aralık şekilde pişirelim. Daha sonra üzerine zeytinyağını ve tuzu da ilave edip karıştıralım.
  3. Son olarak blender yardımıyla ezelim. Yağlanan servis tabağına bakla favamızı dökelim. Limon suyunu üzerinde gezdirelim. Üzerini soğan, capari yada dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Not

Fava tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER