Evde Peynir Yapımı
Evde Peynir Yapımı

Evde Peynir Yapımı

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Evde yoğurt mayalayabiliyorsak neden peynir de yapmayalım.Mis gibi ve rahatlıkla tüketebileceğiniz evde peynir yapımını anlatacağım.

Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2,5 yemek kaşığı sirke veya 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı ince kaya tuzu

Evde Peynir Yapılışı

  1. Öncelikle sütü tencereye alıp güzelce kaynatalım.Eğer açık süt kullanıyorsanız yoğurt mayalar gibi belli bir ısıya ulaşınca kapatmayıp kaymak tutana kadar kaynatmaya devam edelim.
  2. Süt kaynayınca içerisine sirke ilave edelim ve süt kesilene kadar birkaç dakika daha kaynatalım.Ardından ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakalım.
  3. Daha sonra temiz bir tülbent yardımıyla suyunu süzüp sıkalım.Ardından tuzunu ekleyelim ve güzelce her tarafına gelecek şekilde karıştıralım.
  4. Peynire şekil verip bir tülbentle bir zügece koyalım.Altına suyunun süzelebileceği bir kap koyduktan sonra üzerine de bir ağırlık koyup 3-4 saat kadar bu şekilde bekletelim.

Not

Genellikle taze peynirin hemen tüketilmesi pek önerilmiyor.O yüzden ev yapımı peynir tarifini yaptıktan sonra 1 gün buzdolabında bekledikten sonra tüketiyorum.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER