Ev Yapımı Kepekli Ekmek
Ev Yapımı Kepekli Ekmek

Kepekli Ekmek Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Sizde evinizde sıcacık mis kokulu ekmekler yapmaya ne dersinz? Aslına bakarsanız çok pratik olan kepekli ekmek tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

  • 2 bardak kepekli un
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağından az ılık su

Kepekli Ekmek Yapılışı

  1. Aslında yapılacak işlemler çok basit maya,tuz ve şeker ılık su ile karıştırma kabında çözdürülür.
  2. Üzerine un eklenir ve güzelce yoğurulur.Üzeri nemli bir bez ile örtülür.30 dk. kadar dinlendirilir.
  3. Ben ekmek yapımı için baton kek kalıbı kullanıyorum.Hatta kalıbın içerisine yağlı kağıt serdiğimde ekmeğim çok güzel kalıptan da çıkıyor.
  4. Dinlenen hamur yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına yayılır.180 derece ısınmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not

İnanın bu ev yapımı kepekli ekmek tarifini denedikten sonra dışarıdan aldığımız ekmeklerden çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

CEVAP VER