Ev Yapımı İtalyan Makarnası
Ev Yapımı İtalyan Makarnası

Ev Yapımı İtalyan Makarnası Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Genellikle makarnayı hazır alıyoruz. Bugün ise ev yapımı italyan makarnası tarifini açıklayacağım. Uğraştırıcı olmamasının yanında çok farklı bir tat seçeneği de sunuyor.

Malzemeler

  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı İtalyan Makarnası Yapılışı

  1. Öncelikle elenmiş un derin bir kaseye koyulur.Yumurtalar çırpılıp tuz ile birlikte unun üzerine eklenir ve sert bir hamur elde edilir.
  2. Hamur 4 bölünür ve merdane yardımı ile yufka açılır.  Yapışmaması için yufkaların iki tarafı da unlanır.Sıkıca sarılır ve rulo haline getirilir.Rulo haline getirildikten sonra 1’er santimetre genişliğinde bıçak ile kesilir.
  3. Daha sonra haşlanıp, istediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.

Not

Notumuz

CEVAP VER