Yaprak Sarması Tarifi

Etli Yaprak Sarması Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Herkesin severek yediği sarma işlemi nasıl uzun sürüyorsa yemesi bir okadar kısa süren Etli Yaprak Sarması’nı vakit buluduğunuz ilk an denemelisiniz…

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gr. yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 adet büyük boy soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım demet maydonoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 50-60 adet taze ya da salamura yaprak
  • tuz, karabiber

Etli Yaprak Sarma Yapılışı

  1. Eğer salamura yaprak kullanacaksanız, yaprakları tuzundan ayırmak için yarım saat kadar suyun içinde haşlayıp süzerek alınız. Ama taze yaprak kullanacaksanız da sıcak suya atıp 3-5 dakika yumuşamasını sağlayın.
  2. Etli yaprak sarmasının içini hazırlamak için, soğanlarımızı yemeklik doğrayıp hafifçe kavuruyoruz. Ve kıymaları ekleyip biraz daha kavuruyoruz içine daha sonra piriçleri tuzu kararbiberi rendelenmiş dometesi ve salçayı da ilave edip güzelce karıştırıp birlikte biraz pişiriyoruz.
  3. Yaprakların saplarınını kopartıyoruz. Parlak yüzü dışarıda olacak şekilde, mat tarafınin içine harcımızdan koyup bize bakan taraftan bir kat kıvırıyoruz. Sağından ve solundan birer kat kıvırıp rulo şekilnde sarmaya devam ediniz. çok fazla sıkı yapmayalım pirincin şişme payınıda unutmayalım. Aynı işlemi diğer kalan yapraklara da yapınız.
  4. Yırtık yapraklarınız çıkarsa sarmakta zorlanıyorsanız tencerenin altına serip üzerine sarmalarımızı koyabiliriz. tencereye muntazam bir şekilde doldurup. Üzerlerine 2 bardak su koyun ve porselen bir tabağı ters bir şekilde üzerine kapatın.  Kaynamaya ve pişirmeye bırakın. 25-30 Dakika pişmesi için yeterli olacaktır. Siz yinede bir tane pirinç alın ve etli yaprak sarmasının pişip pişmediğini kontrol edin.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER