etli-nohut-tarifi
Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 Saat

Yumuşacık nohutların ve etin tadını tam olarak veren bir yemek bu.Tam da tahmin ettiğiniz gibi etli nohut yemeğini öğrenicez.Hadi bakalım hemen etli nohutumuzun tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • Yarım kilo et
  • 1.5 bardak nohut
  • 1 tane soğan
  • 2 kaşık çiçek yağ
  • 1.5 kaşık salça
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar pul biber

Etli Nohut Tarifinin Yapılışı

  1. 1 gün önceden ısladığımız nohutlarımızı haşlıyoruz.1 tane soğanımızı ince ince kıyıyoruz.Tenceremize çiçek yağımızı koyuyoruz ve soğanlarımızı da ilave ediyoruz.Soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Kuşbaşı şekilde doğranmış etlerimizi tenceremize ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.Etlerimiz suyunu çekene kadar durduktan sonra tuzumuzu,pul biberimizi ve 1.5 kaşık salçamızı da ilave ediyoruz ve güzelce kavuruyoruz.Daha sonra tenceremize etlerin boyunu 2-3 parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Etlerimiz yumuşayınca haşlanmış nohutlarımızı da ilave ediyoruz ve biraz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  2. Hazırlanış Madde 2

Not

Etli nohut yemeğimiz hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER