Etli Enginar Tarifi
Etli Enginar Tarifi

Etli Enginar Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Enginar sezonu açıldığına göre kış sebzelerine veda edip enginarlı tariflere soframızda yer açalım.Bugün etli enginar tariflerine bir yenisini ekledik.Çok da lezzetli oldu 🙂

Malzemeler

  • 2 adet iri enginar
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 1 adet küçük boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 su bardağı garnitür (havuç, bezelye, patates)
  • 1 adet limon
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli Enginar Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi bir tencereye alıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
  2. Enginarların dışında kart yapraklarını temizliyoruz.Saplarının içerisindeki beyaz kısmı çıkarıp doğruyoruz.İçini doldurmak için kullanacağız.Enginarların etli kısmına gelene kadar üst yapraklarının yarısını kesiyoruz.İçindeki tüylü kısmı bir kaşık yardımıyla temizliyoruz.Kararmaması için su doldu bir kaseye yarım limon suyunu sıkıp koyuyoruz.
  3. Daha sonra bir tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine haşladığımız eti ekleyip biraz çeviriyoruz.Ardından garnitür, enginar sapı ve tuz ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Enginarların içini bu etli garnitür ile doldurup tenzereye doldurduğumuz kısım üste bakacak şekilde diziyoruz.Eti haşladığımız suya kalan yarım limon suyunu ve biraz tuz ekleyip tenceremize enginarlarında üzerine gelecek şekilde döküyoruz.
  5. Enginarın dış yaprakları yumuşayan kadar kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişiriyoruz.

Not

Herşey mevsiminde güzel bu mevsimin de güzeli enginar olduğuna göre etli enginar tarifi sofranızda yerini alsın.

CEVAP VER