Enginar Saplı Bakla Yemeği Tarifi
Enginar Saplı Bakla Yemeği Tarifi

Etli Enginar Sapı Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Enginarın çanaklarını her şekilde yemeğini yapıyoruz. Peki ya saplarını ne kadar değerlendiriyoruz…Baklalı etli enginar sapı yemeği tarifini çanaklarından daha çok seveceksiniz…

Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 4 adet enginarın sapı
  • 250 gram bakla içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 dal dereotu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 bardak sıcak su

Baklalı Enginar Sapı Yemeği Yapılışı

  1. Enginar saplarını yıkayıp sert kısımlarını ayıklıyoruz. Kısa kısa doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı da koyup biraz kavuruyoruz. Üzerine etleri koyup kapağını kapatıyoruz.
  2. Etler yumuşadıktan sonra, bakla içlerini de koyup 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz. Enginar saplarını da koyuyoruz. En üstüne sıcak suyu ve tuzuda koyup pişmeye bırakıyoruz.
  3. Yemeğimiz piştikten sonra dereotlarını ince ince kıyıp yemeğin içine koyuyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

Not

Etli enginar sapı yemeği tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER