Etli Ekmek Tarifi
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Evde kendimizin hazırladığımız yiyeceklerden daha güzeli olur mu hiç? Hemen etli ekmek tarifimizi veriyorum ve nasıl yapıldığını öğrenelim.

Malzemeler

  • Yarım kilo kaburga tarafından kıyma
  • Yarım kilo soğan
  • Tereyağı
  • 1-2 bardak su
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yarım kilo un
  • 2 bardak su
  • Yeteri kadar tuz

Etli Ekmek Tarifinin Yapılışı

  1. Bir kabın içine unumuzu, 2 bardak suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Bir tencereye soğanımızı kıyıp kıymamızla birlikte kavuruyoruz. Hamurumuzdan küçük küçük bezeler yapıyoruz.
  2. Hamurumuzu oklava ile açıp içine kıymalı karışımımızı koyuyoruz ve üzerini kapatıyoruz. Üzerine tereyağı sürüp her iki tarafını da pişiriyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER