Etli Terbiyeli Çorba Tarifi
Etli Terbiyeli Çorba Tarifi

Etli Çorba Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Bu etli çorba tarifini bilen pek yoktur ama denediğinizde seveninin de çok olacağından eminim.O zaman hadi etli çorba tarifinin yapımına başlayalım.

Malzemeler

  • 1 parça kemikli kuzu eti
  • 5 su bardağı su
  • tuz

Terbiyesi için

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon suyu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Etli Çorba Tarifinin Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi bir tencereye alıyoruz.Üzerine su ilave edip et kemiğinden ayrılacak kıvama gelene kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra etlerimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra etimizi didikleyip tencereye alıyoruz.Tuzumuzu ekleyip ocağın altını açıyoruz.
  3. Bir taraftan da yumurta, un ve limon suyunu bir kapta çırpıyoruz.Eğer çok koyu kıvamlı olursa biraz su ilave edebilirsiniz.Ardından tenceremizden bir kaç kaşık et suyu alıp terbiyemizle karıştırıyoruz.Daha sonra terbiyemizi tenceremize karıştırarak döküyoruz.Böylelikle terbiyeli etli çorbamızı bir taşım daha kaynatıyoruz.
  4. Son olarak küçük bir sos tavasında tereyağı kırmızıbiberi kızdırıp.Servis tabağına aldığımız çorbamızın üzerine gezdirerek servis edebiliriz.

Not

Çocukluğumun lezzetlerinden biri olan etli terbiyeli çorbayı bende sıklıkla yaparım.Bu leziz çorba tarifimiz afiyet olsun.

CEVAP VER