Etli Bamya Yemeği Tarifi
Etli Bamya Yemeği

Etli Bamya Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Bamyanın seveni olduğu kadar sevmeyeni de çoktur.Ama bu etli bamya yemeği tarifini sevmeyecek biri yoktur 🙂 Aslına bakarsanız önceden ayıklanmış bamyanız var ise de yapımı oldukça pratik bamya yemeği tarifine buyrun…

Malzemeler

  • yarım kg. ayıklanmış bamya (konserve veya dondurulmuş olabilir)
  • 250 kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet domates (küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım limon suyu
  • tuz
  • 3 bardak sıcak su

Etli Bamya Yemeği Yapılışı

  1. Etimizi bir tencereye alıp haşlıyoruz.
  2. Diğer yandan soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine salça ve domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra etimizi ve et suyunu tencereye ekleyip kaynatıyoruz.Ardından bamyaları ve limon suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  4. Bamyalar yumuşamaya başlayınca tuzumuzu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.

Not

Etli bamya yemeği tarifinin yanında bir de pirinç pilavı yaptığınızda harika bir ikili elde etmiş olacaksınız.Ayrıca pirinç pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER