etli bakla yemegi tarifi
etli bakla yemegi tarifi

Etli Bakla Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Sebze yemeklerini etsiz yiyemeyenler ya da alışamayanlar için etli bakla yemeği tarifi… Üzerine bol sarımsaklı yoğurt koyduğunuzda tabağınızın bitmesini hiç istemeyeceksiniz 🙂

Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 10 dal dereotu
  • 1 adet soğan
  • zeytinyağı
  • tuz
  • yarım limon suyu

Etli Bakla Yemeği Yapılışı

  1. Baklaları güzelce yıkayıp sap kısımlarını kesip kılçıklarını ayıklıyoruz. Limonlu suda bekletiyoruz. (kararmaması için)
  2. Etlerimizi zeytinyağı ve üzerini örtecek kadar su ile pişmeye bırakıyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz ve etlerin üzerine koyup biraz birlikte kavuruyoruz. Soğanlar kendini salınca üzerine baklaları ilave ediyoruz. Dereotlerınıda küçük küçük doğrayıp baklaların üstüne koyuyoruz. yemeğ,n üzerini örtecek kadar sıcak su koyup, tuz serpiyoruz. Kapağını kapatıp yakşlaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.

Not

Etli bakla tarifinin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER