Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır
Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Hem şerbetli hem muhallebili ikisi bir arada nefis bir lezzet olanetimek tatlısı tarifini vereceğim.Şerbetli oluşuna aldanmadan yaz aylarına da çok yakışan bu etimek tatlısı tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya

Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • Dövülmüş antep fıstığı

Etimek Tatlısı Yapılışı

  1. Öncelikle etimekler dikdörtgen bir tepsiye dizilir.Sonrasında şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır şeker eriyinceye kadar kaynatılır ve sıraladığımız etimeklerin üzerine dökülür.
  2. Hemen ardından etimek tatlısı için muhallebi yapımına başlanır.Süt, şeker, un, yumurta ve nişasta bir tencereye alınır.Muhallebi kıvamı alana kadar ara ara karıştırarak pişirilir.Kıvam almaya başlayınca vanilya eklenir ve bir taşım daha pişirildikten sonra şerbetli etimeklerin üzerine dökülür.
  3. Üzeri için krem şantiyi hazırlamadan önce muhallebinin soğuması için beklenir.Soğuyan etimek tatlısının üzeri için krem şanti paket üzerinde belirtildiği gibi hazırlanır ve tatlının üzerine yayılır.Son olarak antep fıstığı serpilir ve buzdolabında birkaç saat dinlenmesi için bekletilir.Artık tatlımız servise hazırdır.

Not

Şerbetli olmasına aldanmayın aslında çok hafif bir lezzet ikilisi olan etimek tatlısı tarifini çok seveceksiniz.

CEVAP VER