Enginar Sarması Tarifi
Enginar Sarması Tarifi

Enginar Sarması Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Enginar Sarması Tarifi, kış aylarında en çok tercih edilen yemekler arasında olan ve sağlıklı beslenme ve damak tadınıza hitap edecektir.

Malzemeler

  • 4 adet temizlenmiş enginar
  • 4 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 250 gram taze asma yaprağı
  • 1 adet limon
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım su bardağı pirinç
  •   1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı su üzümü
  • 1 adet kesme şeker
  •  Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 4-5 dal taze nane
  • Yarım demet dereotu

Enginar Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Enginarların kararmaması için önce limonla ovulur.  Soğanları doğrayıp fıstıklarla kavurun. Belirli kıvama geldiğinde pirinci de ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra kuşüzümü, şeker, tuz ve sıcak suyu da ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak suda haşlanmış asma yapraklarını kare olacak şekilde dizin. Üzerine enginarı yerleştirin ve harçtan iki yemek kaşığı dolusu enginarın üzerine koyun. Yaprağı enginarın her yeri örtülecek şekilde sarın.
  2. Tüm enginar ve yaprakları bu şekilde hazırladıktan sonra kalan soğanları piyazlık doğrayıp tencerenin dibine döşeyin. Doğranmış havuçları ekleyin zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp üzerine ekleyin. Su kaynayana kadar hızlı daha sonra ise kısık ateşte pişirin.

Not

Ildıktan sonra servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.

CEVAP VER