enginar ezmesi nasıl yapılır
Enginar Ezmesi Tarifi

Enginar Ezmesi Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Enginarı sevmeyenlerin bile ilgisini dikkatini çekecek biçimde ve tat da olan enginar ezmesi yapacağız bugün birlikte. Hemen enginar ezmemizin nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 5 tane enginar
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 çay bardağı ile zeytinyağı
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 çay bardağı ile sıcak su
  • 1 tane küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 demet dereotu

Enginar Ezmesi Tarifinin Yapılışı

  1. Enginarlarımızı ayıklıyoruz ve ayıklanan enginarlarımızı tuzlu suyun içinde bekletiyoruz. Taze soğan ve kuru soğanımızı robotumuzda çektiriyoruz. Bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağımızı, robotta çektiğimiz soğanlarımızı, 1 limonun suyunu, 1 tatlı kaşığı tuzumuzu, 1 tane küp şekerimizi de ekleyip en üste enginarlarımızı koyuyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz yemeğimizi ve üstüne de 1 çay bardağı kadar sıcak su ekliyoruz. Enginarlarımız yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  2. Pişen enginarlarımızı ocaktan alıyoruz ve dereotumuzu güzelce yıkıyoruz ve ayıklıyoruz. Ayıkladığımız dereotunun yarısını enginarımızın içine koyuyoruz ve tenceredeki bütün malzemeleri blenderdan geçiriyoruz. Daha sonra enginar ezmemizi dolapta 6-7 saat kadar bekletiyoruz ve bu süre sonunda buzdolabından alıp servis tabaklarına koyup maydanozla süsleyip servis ediyoruz, afiyet olsun.

Not

Notumuz

CEVAP VER