Elmalı Kırıntı Kek Tarifi

Elmalı Kırıntı Kek Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Kış aylarında bulunduğumuzdan dolayı elmanın tam mevsimi.Haliyle  elmalı kırıntı keki denemenin tam zamanı.Eminiz elmalı keki siz de çok seveceksiniz.

Üzeri için

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 adet kırmızı elma (küp küp doğranmış)

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı şeker

Elmalı Kırıntı Kek Yapılışı

  1. Öncelikle her zaman kek yapar gibi hazırlığımıza başlıyoruz.Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.Ardından elma hariç tüm malzemeleri ekleyip güzelce çırpıyoruz.Akışkan ama elmaların da dibe çökmeyeceği kadar koyu bir kıvama sahip olmalı.O yüzden un miktarını kendiniz ayarlayabilirisiniz.
  2. Son olarak elmaları da ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz.Burada kalıba muhakkak bir yağlı kağıt sermenizi öneririm.Ben genellikle büyük boy dikdörtgen bir borcam tercih ediyorum.Yağlı kağıt serdikten sonra kek harcımızı düzgünce yayıyoruz.
  3. Aynı zamanda fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.
  4. Diğer yandan üzeri için tüm malzemeleri bir kaba alıp çatalla eziyoruz.Kırıntı halini alacaktır.Bu kırıntıları da kekimizin üzerine serpip fırına veriyoruz.
  5. Fırındaki kekin kontrolünü de bir çatal yardımıyla yapıyoruz.Ve çatalı batırdığımızda yapışmadan çıkıyorsa pişmiş demektir.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER