Elma Gülleri Tarifi
Elma Gülleri Tarifi

Elma Gülleri Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Hem görsel güzelliği hem de lezzet bakımından elma gülleri davet sofralarında mutlaka yer alması gereken bir tarif.Aslına bakarsanız elma gülleri tarifi göründüğü kadar da zor değil denemenizde fayda var 🙂

Malzemeler

  • 2 adet kırmızı elma
  • 1 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı su
  • yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • tarçın
  • pudra şekeri (üzeri için)

Elma Gülleri Tarifinin Yapılışı

  1. Öncelikle tenceremize su ve limon suyunu koyalım.Elmaların kabuklarını soymadan ince şekilde dilimleyelim ve limonlu suda birkaç dakika elmalar hafif yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla açalım ve 6 şerit keselim.Bir taraftan da kayısı reçelini bir kaçerole alıp şekeri ilave edelim.Üzerine 3 yemek kaşığı su ilave edip biraz ısıtalım.
  3. Milföy hamurundan bir şerit alıp yapışmayacak bir yüzeye serelim.Üzerine kayısı marmelatlı sostan biraz yayalım.Uç kısmından itibaren elmaları üstüste gelecek şekilde yarısına kadar dizelim ve biraz tarçın serpelim.
  4. Elmaların yarısını da hamurun kalan kısmıyla kapatarak gül şekli vererek rulo biçimde saralım.Diğer malzemelere de aynı işlemi uygulayalım.
  5. Elmalı güllerimizi muffin kalıplarına yerleştirip önceden 190 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Not

Görünüşüyle kendine hayran bırakacak elma gülleri tarifinin üzerine pufra şekeri serperek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

CEVAP VER