Ekşi Maya Çavdar Ekmeği Tarifi
Ekşi Maya Çavdar Ekmeği Tarifi

Ekşi Maya Çavdar Ekmeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Bekleme Süresi: 4 Saat

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Evinizde bildiğiniz malzemelerle mis kokulu ekmekler hazırlayabilirsiniz.Bugün ekşi mayalı çavdar ekmeği tarifini vereceğim.Bu tarifi denedikten sonra dışarıdan ekmek almak istemeyebilirsiniz 🙂

Malzemeler

  • 4 su bardağı çavdar unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket ekşi maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık su (ortalama)

Ekşi Mayalı Çavdar Ekmeği Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına bir miktar ılık su maya, tuz ,şeker ve zeytinyağı konur maya eriyene kadar 10 dakika kadar beklenir.Ardından un eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  2. Su miktarı ele yapışmayacak ama çok da cıvık olmayacak bir hamur elde edilene kadar arttırılabilir veya azaltılabilir.Hamur güzelce yoğurulur ve üzerine temiz bir bez örtülerek 3 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  3. Dinlenen hamur tekrar yoğurulur be yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekil verilerek konur.Ardından tepsi üzerine bir streç film kapatılarak kabarması için bırakılır.Böylelikle 1 saat daha bekletilir.
  4. Sonra streç film çıkarılır ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında alt ve üst pişene kadar pişirilir.

Not

Mis kokulu ekşi maya çavdar ekmeği kokuları evinizi saracak ve sofralarınıza lezzet katacaktır.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER