Ekmek içinden köfte tarifi
Köfte tarifi

Ekmek Köftesi Tarifi

Kaç Kişilik: 4 -6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Evde fazla kalan ekmekleri nasıl değerlendirsek diye zaman zaman düşündüğünüz olmuştur. Bayat ekmekleri değerlendirmek istediğinizde kurtarıcınız olacak ekmek köftesi tarifini size tavsiye ederim.

Eğer fazla aldığınız kalan ekmeleri kullanarak lezzetli tarifler yapmak isterseniz ekmek köftesi gibi daha birçok tarifi sitemizde bulabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım bayat ekmek
  • 1 adet patates
  • 200 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Galeta unu
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Ekmek Köftesi Yapılışı

  1. Öncelikle ekmeği kolaylıkla ufalamak için su serpiyoruz. Yapabildiğimiz kadar küçük küçük ufalıyoruz. Patatesin kabuğunu soyup rendeliyoruz. Peyniri de rendeliyoruz.
  2. Genişçe bir yoğurma kabının içerisine ekmekleri, patatesi ve peyniri alıyoruz. Üzerine baharatları ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra soğanı da rendeleyip ilave ediyoruz. İncecik kıydığımız maydanozu da ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz köfte karışımından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlıyoruz.
  3. Yumurtayı bir kapta çırpıyoruz. Başka bir tabağa galeta ununu koyuyoruz. Tavaya sıvıyağ koyup iyice ısıtıyoruz.
  4. Hazırladığımız köfte toplarını önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran ekmek köftelerinin fazla yağını almak için kağıt peçete serili tabağa çıkarıyoruz.

Ekmek Köftesi – Tarif Önerisi

Ekmek köftesi tarifi hazırdır. Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri olan bayat ekmek köftesi tarifini çok seveceksiniz.

CEVAP VER