dugun-corbasi-tarifi
Düğün Çorbası

Gelenekten geleneğe aktarılan düğün çorbasının nasıl yapıldığını öğreneceğiz bugün de.Ana yemeklerden önce gidebilicek en güzel çorbalardan biri düğün çorbasının tarifini veriyorum hemen sizlere.

Malzemeler

  • 350-400 gram kemikli et
  • 1 tabak (kase) yoğurt
  • 3 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık kırmızı pul biber
  • 1 tane yumurta
  • Bir miktar su
  • Yeteri kadar tuz

Düğün Çorbası Tarifinin Yapılışı

Bir tencerenin içine 350-400 gram kemikli etimizi koyup haşlamaya başlıyoruz. Haşlanan kemikli etimizi ocaktan alıp etleri kemiklerden ayırıyoruz.Bir tabağın içerisine yumurtamızı kırıyoruz.Üzerine 1kase yoğurdumuzu,3 kaşık unumuzu ve miktar su ekleyerek iyice karıştırıyoruz.

Hazırladığımız karışımı et suyunun içerisine döküyoruz ve ardından etimizi de ilave ediyoruz.Ocağımızın altını yakıyoruz ve yeteri kadar tuzumuzu da ekleyip çorba kıvamına gelene kadar karışımımızı karıştırıyoruz.Bir tavanın içerisine de 1 kaşık tereyağımızı koyuyoruz ve erimesini bekliyoruz.Tereyağımız eriyince üzerine 1 kaşık kırmızı pul biberimizi ekliyoruz.Çorbamızı tabaklara koyuyoruz ve hazırladığımız tereyağını çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz ve çorbamız hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER