Döküm Tencerede Kuru Fasulye Tarifi
Döküm Tencerede Kuru Fasulye Tarifi

Döküm Tencerede Kuru Fasulye Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Geleneksel yemek tariflerinden biri olan kuru fasulye tarifini döküm tencerede yaptık.Bir kuru fasulye ancak bu kadar lezzetli olur gerçekten inanamayacaksınız 🙂

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet domates (küp küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • sıcak su

Döküm Tencerede Kuru Fasulye Yapılışı

  1. Kuru fasulyeyi genelde akşamdan ıslatarak pişirmeniz önerilmektedir.Ama bu her zaman pek mümkün olmuyor.Zaten döküm tencere kullanacağımız için dilerseniz 1-2 saat önceden de ıslatabilirsiniz.
  2. Tenceremize sıcak su koyarak fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz.Ardından suyunu süzüp bir kenara alıyoruz.
  3. Döküm tencere içerisine sıvı yağ ve soğanları koyuyoruz.Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine domates ve salçayı ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Daha sonra kuru fasulye ve üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Not

Güveç tadında nefis döküm tencerede kuru fasulye tarifi piştikten sonra servise hazırdır.Leziz tencereye yemeklerinin sırrı Lava döküm tencerelere www.galeribeyaz.com/Kategori/yuvarlak-tencereler link’inden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER