Döküm Tavada Çipura Tarifi
Döküm Tavada Çipura Tarifi

Döküm Tavada Çipura Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Hem sağlıklı hem de çok lezzetli pişirme sağlayan Lava döküm tavaları evimde uzun zamandır kullanıyorum.Genelde döküm tavaların et pişirmekte iyi olduğu sanılır ama inanın balıkta çok lezzetli oluyor.

Malzemeler

  • 2 adet çipura (ayıklanmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Döküm Tavada Çipura Yapılışı

  1. Döküm tava kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus tavayı güzel ısıtmanızdır.Lava döküm tavamıza hiçbirşey koymadan direkt ocağın üstüne alıyoruz ve ocağın altını açıyoruz.
  2. Balıkları yağlayıp tuzladıktan sonra iyice kızmış tavaya koyup önlü arkalı kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Daha sonra yeşilliklerle süsyerek servis edebilirsiniz.

Not

İşte Lava döküm tava ile evinizde ızgara balık pişirmek bu kadar kolay hem de çok lezzetli.Sizin için en uygun Lava döküm tava çeşitlerine www.galeribeyaz.com/Kategori/izgara-tavalari bu link’ten ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER