dilber-dudagı-tatlisi
Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Şerbetli tatlı tarifimizi vericeğiz bugün de.Dilber dudağı tatlısı şerbetli tatlı seven herkesin damak tadına uygundur diyebilirim.Dilber dudağı tatlısının nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 fincan süt
  • 3 kaşık çiçek yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 kaşık sirke
  • Yeteri kadar un

Açmak İçin:

  • Bir miktar buğday nişastası

İçi  İçin:

  • Bir miktar kıyılmış ceviz ve yumurta akı

Üzeri İçin:

  • 100 gram tereyağı
  • 2 bardak şeker
  • 1.5 bardak su
  • 4-5 damla limon suyu

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. 100 gram terayağımızı eritip üzerine 2 bardak şekerimizi,1.5 bardak suyumuzu ve 4-5 damla limon suyumuzu ekleyip kaynatıyoruz.Şerbetimiz hazır olunca bir kenarı alıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz.
  2. Bir kaba 1 tane yumurta, 1adet yumurta sarısı,1.5 fincan süt,3 kaşık çiçek yağı,1 kaşık sirkemizi ekleyip iyice karıştırıyoruz.Üzerine yeteri kadar un ve tuzumuzu ekledikten sonra hamurumuzu yoğuruyoruz.Küçük küçük 10 parçaya ayırıyoruz ve buğday nişastamızı kullanarak hamurumuzu açıyoruz.Her açtığımız 10 katı üst üste koyuyoruz araya biraz nişasta serperek.Daha sonra 10 katlı hamurumuzu tepsi büyüklüğü kadar açıyoruz.Bu hamuru bir bardak yardımıyla kesiyoruz.Hamurlarımızın içine cevizimizi ve yumurta akımızı koyuyoruz ve hamurumuza dudak şekli veriyoruz.
  3. Tavamızda bir miktar tereyağı eritiyoruz ve tatlımızın üzerine döküp fırına veriyoruz.Fırından çıkan tatlımız biraz soğuduktan sonra hazırladığımız şerbeti üzerine döküyoruz ve servise hazır hale geliyor.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER