Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır
Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Çay saatlerinin olmazsa olmazı aynı zamanda kahvaltılara da çok yakışacak nefis derotlu poğaça tarifii vereceğim.Pastane poğaçalarından bile daha lezzetli dereotlu poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 65 gr. tereyağı (eritilmiş)
  • 2,5 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir (içi için)
  • susam (üzeri için)

Dereotlu Poğaça Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtanın sarısıyla beyazını ayıralım.Sarısını üzerine sürmek için bir kenara koyalım.Beyazını çırpma kabına alıp tuz ilave edip çırpalım.Ardından sıvı yağ, tereyağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Daha sonra eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyelim ve güzelce yoğuralım.Dereotunu da ekleyip ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp içine peynir ekleyip yarım ay şeklinde kapatalım.Bir taraftan da fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım.Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. Dereotlu poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not

Yumuşacık dereotlu poğaça tarifi fırından çıktığı gibi sofrada yerini alabilir.Afiyet olsun.

CEVAP VER