Dana Rosto Tarifi
Dana Rosto Tarifi

Dana Rosto Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 saat

Özel davetlerinizde rahatlıkla yapabileceğiniz şık ve leziz dana rosto tarifi… Yanına nefis patates graten gibi kremalı tariflerle daha da lezzetli oluyor…

Malzemeler

  • 2 kilo dana eti (rostoluk)
  • 2 kilo dana eti (rostoluk)
  • 3 diş sarımsak(doğranmış)
  • 3-4 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, tane karabiber

Dana Rosto Yapılışı

  1. Et ve tereyğı hariç bütün malzemeleri bir tasta karıştırıp, etimizin üzerini güzelce sürüyoruz. etimizi streç film ile güzelce sıkı sıkı sarıp 1 gün öncesinden buzdolabinde bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün tavada tereyağını eritiyoruz. Ve eti sıkça çevirerek biraz kızartıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında dinlenmiş marine edilmiş etimizin üzerini yağlı kağıt ile örtüp 45 dadika kadar pişiriyoruz. Sonra üzerini açıp bir 10 dakika kadarda kızarmasını sağlıyoruz. Etimizi dilim dilim kesip salmış olduğu suyunu üzerine gezdiriyoruz.
  4. Yanında püre yada patates graten ile servis edebilirsiniz…

Not

Dana rostomuz hazırdır. Dilerseniz yanında haşlanmış sebzelerle sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER