cin-böregi-tarifi-
cin-böregi-tarifi-

Çin Böreği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Çin Böreği Tarifi normalde kızgın yapda hazırlanırken ben fırında yaptım. Daha hafifi daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Ya siz ? 🙂

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 havuç rendesi
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 100 gram kıyma
  • 1 bardak ince kıyılmış lahana
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • galeta unu
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı soda

Çin Böreği Yapılışı

  1. Yemeklik doğranmış soğanı yağda pembeleşinceye kavuruyoruz. Üzerine kıymayı da ekleiyip kavurmaya devam ediyoruz. Havucu, bezelyeleri ve lahanalarıda ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  2. Sebzeler yumuşayınca baharatlarımızıda ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
  3. Bir kasede süt ve sodayı karıştırıyoruz. t
    Tezgahın üzerine yufkayı seriyoruz. Üzerine sütlü soda karışımdan sürüyoruz ve üzerine diğer yufkayı seriyoruz. Tekrar sütlü soda karışımdan sürüp 3. yufkayı da seriyoruz. Üçgen olacak şekilde 8 parçaya bölüyoruz.
  4. Hazırladığımız üçgenlerin üzerine kıymalı harcı koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Galeta ununa bandırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişrilir.

Not

Çin Böreği Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER