Çilekli Tartolet Tarifi
Çilekli Tartolet Tarifi

Çilekli Tartolet Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Havalar baharın gelişini müjdelerken mis kokulu çileklerin de tezgahlarda yerini alması yakındır.Hem görünüşüyle hem de lezzetiyle kendisine hayran bırakan çilekli tartolet tarifi favorileriniz arasında yerini alacak.

Hamuru için

  • 250 gr. un
  • 60 gr. pudra şekeri
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı labne peynir
  • yarım paket beyaz çikolata

Üzeri için

  • 16 adet çilek (ince dilimlenmiş)
  • çilek reçeli

Çilekli Tartolet Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.Ardından 10 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. O sırada tartolet kalıplarını yağlıyoruz ve dinlenen hamuru tartolet kalıplarına yerleşitirip tabanında çatalla delikler açıyoruz.
  3. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında tartolet hamurunu 20 dakika kadar pişriiyoruz.
  4. Bir taraftan da su dolu bir kap içerisinde beyaz çikolatayı benmari usulü eriyoruz.Diğer yandan krem şantiyi süt ile hazırlıyoruz.İçerisine labne peyniri de ekleyip soğuyan beyaz çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Pişen tartolet hamurlarını bir kenarda soğuttuktan sonra içini krema ile dolduruyoruz.Bir spatula yardımıyla üzerini düzelttikten sonra dilimlediğimiz çilekleri diziyoruz.
  6. Çilek reçelini de üzerine gezdirdikten sonra nefis çilekli tartoletler servise hazırdır.

Not

Dilerseniz üzeri için çilekli sos da kullanabilirsiniz.Görünüşüyle olduğu kadar lezzetiyle de büyüleyici çilekli tartolet tarifi afiyet olsun.

CEVAP VER